Sleutelwoorde

, , , ,

Asemhaal
Getye
Seisoene
Volmaan en Nuwemaan
Dag en nag
Dae van die week
Maande van die jaar
Lewe en dood
Op en Af en In en Uit

Alles gebeur in siklusse, alles. En so het die vakansieseisoen amper oornag tot einde gekom. Winkels is weer tjoepstil,  en op die strand is meer oorblyfsels van vakansiegangers as mense. Strate is stiller. Almal se fut is uit, soetgoed klink nie meer lekker nie, braaivleisvure vlam nie meer so hoog nie, en kort-kort ry hier nog ‘n volgelaaide voertuig met fietse agterop, of ‘n karavaan verby op pad huis toe.

Kersfees in Kleinmond is altyd ʼn baie besonderse tyd. Terwyl almal in ‘n feestelike stemming is en kuier, was daar mense wat harder gewerk het as gewoonlik wat ‘n baie groot dankie verdien.

My grootste dankie gaan aan al die manne van die poeftrokke wat van ligdag tot laataand gery het. Uhm, ja, ons het mos nog hierdie stelsel… Ons is tjok-en-blok oor hierdie tyd, en ons het oor die Nuwejaarsnaweek ‘n kommunikasieprobleem gehad wat gelei het dat die kontrakwerkers wat ingekry is om die ekstra las te verlig, deurmekaar geraak het met strate en lane (Bly bietjie in ‘n dorp met strate en lane en jy raak self soms deurmekaar!) en by die verkeerde huis gaan leegsuig het. Ons Munisipale Areabestuurder was met ‘n glimlag in haar stem en goeie wense vir die nuwe jaar op Nuwejaarsdag bereid om ons te help om die probleem uit te sorteer. Wat ‘n verligting toe ons 20 minute later daardie bekende dreuning voor ons oranje huis hoor. Imagine vir een oomblik ek moet vir gaste gaan sê moet asseblief nie flush nie…

Die manne van die vullistrokke het elke dag gery, en met ‘n glimlag hulle werk gedoen om ons dorp skoon te hou. Ek besef ook nou wat die term sigbare polisiëring beteken, die polisie en verkeersmanne was baie sigbaar. Die brandweer en noodspanne Volunteers het blitsvinnig ‘n bergbrand geblus.

Die kassiere van al die winkels, maar veral by die SuperSpar, is voorwaar besondere meisies. Nadat hulle vir ure aanmekaar gewerk het, was ons steeds met ‘n glimlag begroet! Die bestuur van ‘n winkel of ‘n restaurant kan hóé goed wees, maar uiteindelik is dit maar die personeel agter die kasregister, of wat jou kos aandra, wat jou koop- of eet ondervinding maak of breek.

Al hierdie dinge maak dit so ‘n unieke ervaring om hier te woon, ons was altyd gewoond in stede gaan munisipale en ander dienste agteruit oor vakansietye, maar hier word groter pogings ingesit. Ons munisipaliteit, polisie, verkeer en al die besighede verdien ‘n baie groot dankie! Wat ‘n dorp!

En dan natuurlik ook ‘n groot dankie aan al die vakansiegangers wat nou in groot getalle teruggaan, wat help ons om dorp te laat groei in die lekkerste vakansiedorp wat ek ken!

Advertisements