Sleutelwoorde

,

Life is a comedy written by a sadistic comedy writer.

Wanneer laas het jy ‘n dolk in jou maag gevoel steek, en net sodra jy tjoepstil sit van die skok, word daardie dolk gedraai, om sy snykant te skuif. Herhaal verskeie kere binne 90 minute en jy eindig stil, leeggebloei.

Life is a comedy written by a sadistic comedy writer. Hierdie woorde van Bobby in Woody Allen se fliek, Café society klink dalk sinies, maar soos wat die fliek verloop, besef jy hoe ongelooflik realisties die gewone keuses van ons lewens, die verloop daarvan asook jou groei verder beïnvloed.

Dit leer dat keuses nie maklik is nie, dat keuses finaal is maar altyd ‘n sekere leemte laat. As jy glo in die konsep van soul groups, maak die verloop van die fliek totaal sin, al wil jy die karakters soms skud oor hulle keuses. Daar is ook die angs wat gepaard gaan met lewensveranderende besluite, die aanvaarding van verantwoordelikheid daarvoor, en die gevolge daarvan, wat deur uitstekende spel uitgebeeld word.

Leonard: Socrates said, “The unexamined life is not worth living.” But the examined one is no bargain.

Café society is propvol ironie en paradokse. Die onskuld van Bobby, tog is hy almal se confidante. Die gangster-broer met die sagte hart. Daar is ‘n sekere tipe humor wat Woody Allen meesterlik regkry, daar gebeur hartseer  en skrikaanjaende dinge, wat jou (ontoepaslik) laat uitbars van die lag.

Ek vermoed mens is ‘n Woody Allen aanhanger, of nie. Ek is ‘n groupie.

Rose Dorfman: First a murderer, then he becomes a Christian. What did I do to deserve this? Which is worse?
Marty Dorfman: He explained it to you. The Jews don’t have an afterlife.
Rose Dorfman: We are all afraid of dying, Marty! But we don’t give up the religion we are born into.
Marty Dorfman: I’m not afraid to die.
Rose Dorfman: You’re too stupid to appreciate the implications.
Marty Dorfman: I didn’t say I like the idea. And I will resist death with everything I have. But when the Angel of Death comes to cut me down, I’ll go. I’ll protest. I’ll curse. You hear me? I will go under protest.
Rose Dorfman: Protest to who? What the hell are you gonna do? Write a letter to the Times?
Marty Dorfman: I will protest in silence.

 

Advertisements