Al klink hierdie soos ‘n pdf op ‘n eiland tussen palmbome, is dit eintlik ‘n doodgewone hoenderdis wat tradisioneel in die Fillipyne geëet word.

Anria weet ons hou van allerhande eksotiese smake en beproef alles moontlik, wanneer ons in San Francisco is. Sy stuur vir my ‘n resep wat haar vriend Trevor gemaak het en ek het dit by die eerste geleentheid beproef.

pinoy3No list of Filipino food would be complete without adobo. A ubiquitous dish in every household in the Philippines, it’s Mexican in origin. But Filipinos found that cooking meat (often chicken and pork) in vinegar, salt, garlic, pepper, soy sauce and other spices was a practical way to preserve it without refrigeration.

Vir my het dit bietjie suur geklink om 1/3 k sojasous en 3/4 k appelasyn in een pot te laat prut, daarom het ek sommer my eie aanpassings gemaak.

Laat hoenderposies in 1/3 k sojasous marineer vir ‘n halfuur. Dreineer, maar hou die sojasous. Braai hoenderporsies in olyfolie totdat die velletjies lekker bros is. Gooi nou ‘n hele klomp gekapte knoffel by, ook bietjie gemmer, neutmuskaat en fyn swartpeper. Gooi die sojasous terug in die pot, asook 1/3 k appelasyn en ‘n halwe blik klapperroom. As die helfte van die sous weggekook het, proe jy hom. Vir my het dit ‘n lepeltjie heuning gekort en die neuterigheid van ‘n teelepel grondboontjiebotter. Met die hoendervelletjies bokant toe gedraai, bak hy nou verder in die oond

koolDie enigste ooreenkoms met die oorspronklike Filipino Adobo, was nou die kleur, maar dit was smullekker! Daarby het ons van daardie klein rooikooltjies wat deesdae eerder bloukool is gehad wat ek bloot in olyfolie gebraai het en agterna bietjie knoffelsout. Ook lekker skywe butternut wat amper gaar gestoom is en toe in botter gebraai.

Wat is ‘n resep as jy dit nie kan verander nie? En wie wil nou buitendien Filipino Adobo eet as dit soos al die ander Adobo’s smaak?

“A recipe has no soul, you as the cook must bring soul to the recipe.”
– Thomas Keller

Advertisements